U trendu

Izložba fotografija „Pandemijski žurnal“ predstavljena u Nišu

Izložbu fotografija pod nazivom „Pandemijski žurnal“ čiji su autori fotoreporteri Medijskog istraživačkog centra iz Niša Jelena Djukić Pejić, Saša Djordjević i Vanja Keser, gradjani Niša mogli su da pogledaju u Obrenovićevoj ulici u tom gradu.

Jelena Djukić Pejić kazala je da izložba sadrži 52 fotografije koje su nastale od izbijanja epidemije korona virusa do danas.

„Želeli smo da naš „Pandemijski žurnal“ vidi što više ljudi, jer fotografija služi kao podsetnik, kao vrlo važna opomena sa čime se to mi suočavamo još uvek.“

Ona je istakla da objektiv sa jedne strane fotografu predstavlja štit, ali da su fotoreporteri Medijskog istraživačkog centra i pored toga teško preživeli sve što su proživeli u proteklih godinu i po dana.

„I puste ulice gde nema nigde nikoga u gradu koji je „živahan“ kao naš, i pse na ulici potpuno same koje nema ko da hrani, i stariji ljudi koji su posle dva meseca prvi put krenuli da izlaze. Sve smo to prilično teško preživeli“, dodala je Jelena.

Ona je kazala da joj je iz „Pandemijskog žurnala“ teško da izdvoji fotografiju koja izaziva najviše emocija, ali da bi, ukoliko bi morala da to učini, onda to bila fotografija makedonskog državljanina kojeg odnose na nosilima jer mu je pozlilo u redu za vakcinu, a koji je na žalost preminuo.

Djukić Pejić je kazala da će svi zainteresovani izložbu moći da vide i od 9. do 19. oktobra u Oficirskom domu u Nišu.

Medijski istraživački centar realizovao je izložbu „Pandemijski žurnal“ uz podršku Grada Niša i Gradske opštine Medijana.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.