U trendu

Izraeski premijer na udaru kritike zbog putovanja porodice

JERUSALIM – Izraelski premijer Naftali Benet našao se danas na udaru kritike nakon što su njegova supruga i deca odleteli u inostranstvo samo nekoliko dana nakon što je on pozvao građane da izbegavaju međunarodna putovanja zbog nove, omikron varijante korona virusa.

Gilat Benet i njena deca otputovali su u sredu u ličnu posetu, što je izazvalo kritike na račun premijera jer nije sledio sopstvene smernice, navodi agencija AP.

Navodi se da njihovo putovanje dolazi nakon što je Izrael pooštrio mere ograničenja za putovanja, a zbog prevencije širenja omikron varijante virusa.

Izrael je zatvorio svoje granice za strane posetioce i zabranio putovanje građanima u veći deo Afrike, ali Izraelcima je i dalje dozvoljeno da lete u druge zemlje, s tim da moraju da budu u karantinu kada se vrate u zemlju, navodi AP.

Ovakav postupak je, kako se navodi, izazvao negodovanje u javnosti i postavilo se pitanje o poverenju javnosti u lidere za vreme velike krize.

Premijer Benet našao se na udaru kritike političkih rivala i građana Izraela koji žele da se vrate u normalu.

„To je svedočanstvo njegovog ponašanja, njegove odgovornosti prema javnosti, nedostatka ličnog primera. On misli da može da radi šta hoće“, rekao je opozicioni poslanik Izrael Kac za izraelski radio.

Izraelci su se oglasili na društvenim mrežama kako bi osudili premijera na njegovim stranicama na društvenim mrežama i doveli su u pitanje njegovo vođstvo.

„Pošaljite pozdrave porodici u inostranstvu dok svi čamimo ovde sa merama ograničenja“, napisala je jedna od korisnica na svom profilu.

U postu na Fejsbuku u sredu, odgovarajući na pitanja o novoj varijanti korona virusa, Benet je upitan o putovanju njegove porodice i rekao je da njegova porodica ne krši nova pravila putovanja.

Takođe je kazao da je u međuvremenu otkriveno više podataka o tome gde se virus proširio od momenta njegove odluke da ograniči putovanja.

„Razumem kritike“, napisao je Benet na Fejsbuku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar