J. Koreja: Više od 300 slučajeva kovid-19 u verskoj školi

SEUL – Južna Koreja otkrila je više od 300 novih slučajeva kovid-19 povezanih s verskim školama, nakon što su zdravstvene vlasti završile testiranje u 40 ogranaka jedne neregistrovane verske obrazovne ustanove, potvrdilo je južnokorejsko Ministarstvo zdravlja.

Vlasti su počele istragu početkom nedelje u više ogranaka obrazovne institucije koju vodi Međunarodna obrazovna misija (IEM), nakon što je u jednom od njih, u gradu Daejonu, prošlog utorka prijavljeno skoro 300 novih infekcija kovid-19. prenosi CNN.

Nakon testiranja svih članova škole, otkriveno je ukupno 344 slučaja u 40 objekata, a potraga za kontaktima obolelih se nastavlja i biće testirani i drugi pripadnici koji su povezani sa ovom verskom organizacijom, rekao je danas portparol kineskog ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja je najavilo da će planovi za nove epidemiološke mere biti objavljeni u nedelju kada ističu postojeća ograničenja.

Južna Koreja je u četvrtak prijavila 445 lokalnih i 24 uvezena nova slučaja korona virusa.

Takođe je prijavljeno još 13 smrtnih slučajeva od kovid-19, a ukupno je do sada potvrđeno 77.395 infekcija i 1.399 smrtnih slučajeva, prenosi CNN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.