U trendu

Japan: Jeftine avio-karte radi podsticanja turizma

OSAKA – Japanska niskobudžetna avio-kompanija „Pič aviejšen“ će ponuditi jeftine karte koje omogućavaju putovanja unutar zemlje, u pokušaju da oživi turističku industriju u zemlji koja je teško pogođena pandemijom korona virusa.

Kompanija će prodati ukupno 150 karata po cenama od 19.800 jena (oko 170 dolara) do 39.800 jena (oko 350 dolara), nakon što je Japan ublažio ograničenja putovanja nakon pada broja slučajeva pozitivnih na Kovid-19, piše agencija Kjodo.

Putnici će moći da se ukrcaju već 1. novembra na 33 rute koje su u ponudi, saopštila je komoanija i dodala da se nada da će ljudi istraživati različite delove zemlje kao i da će putnici moći da putuju u sklopu takozvanih radnih putovanja, odnosno da će moći da lete dok rade onlajn.

Kompanija će ponuditi više vrsta neograničenih karata, jedna vrsta je „lajt“ plan, koji omogućava putnicima da izaberu svoja sedišta i besplatno čekiraju jedan komad prtljaga.

Druga vrsta je „go travel“ plan koji je pokrenut u julu prošle godine, koji promoviše domaći turizam, međutim plan je suspendovan u decembru nakon ponovnog porasta slučajeva korona virusa.

Tecuo Saito, novi japanski ministar turizma, rekao je ranije ovog meseca da će razmotriti kada će „go travel“ plan biti ponovo nastavljen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar