Japan: Poslanik Hata (53) preminuo od kovida, opomena za sve

TOKIO – Japan je danas potvrdio da je Juičiro Hata (53), jedan od poslanika u parlamentu ove države, preminuo od posledica korona virusa.

„U četvrtak je razvio malu temperaturu i iz predostrožnosti je planirao testiranje na virus, ali se njegovo stanje u nedelju naglo pogoršalo“, izjavio je Tecuro Fukujama, generalni sekretar Ustavne demokratske partije Japana, kojoj je Hata pripadao, prenosi AP.

Fukujama je rekao i da se nada da će smrt Hate podići svest javnosti o opasnosti virusa.

„Imao je nešto više od 50 godina i njegovo stanje se tako brzo pogoršalo. Jakog sam uverenja nakon ovoga, da zaista ne bismo smeli da potcenjujemo opasnost od koronavirusa“, rekao je japanski političar.

Juičiro Hata koji je u vladi 2012. vršio dužnost ministra saobraćaja, bio je sin pokojnog premijera Tucomu Hate, koji je predvodio vladu Japana 1994. godine.

Japan se bori sa povećanim brojem infekcija COVID 19 virusa koji ne pokazuju znakove usporavanja, do nedelje je prijavljeno 220.236 slučajeva zaraze, uključujući 3.252 smrtna slučaja.

Vlada premijera Jošihide Suga nerado uvodi strožija ograničenja koja bi sačuvala ekonomiju pogođenu pandemijom, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.