U trendu

Japan: Povećava se broj novozaraženih korona virusom

TOKIO – U Japanu je danas potvrđeno preko 76.000 novih slučajeva korona virusa, više nego duplo u odnosu na pre nedelju dana.

Po prvi put od 3. marta broj novozaraženih je premašio brojku od 70.000, što ukazuje da je Japan na pragu sedmog talasa zaraze, javlja agencija Kjodo.
Rekordni dnevni broj novozaraženih prijavljen je u 12 prefektura, uključujući jugozapadnu prefekturu Okinavu, gde je zabeleženo 3.436 infekcija i četiri smrtna slučaja, navodi Kjodo.
Kao odgovor na sve večhi broj zaraženih, vlada planira da odloži pokretanje nacionalnog programa subvencija za putovanja u prvoj polovini jula za građane Japana.
Vlada Japana ipak isključuje ograničenja kretanja ljudi.

Na konferenciji za novinare, ministar zdravlja Šigejuki Goto izrazio je zabrinutost zbog daljeg širenja korona virusa, ali je poručio da vlasti još uvek ne smatraju da trenutna situacija zahteva kontrolu kretanja.
Štab Nacionalnog udruženja guvernera za odgovor na korona virus predao je danas niz preporuka vladi, uključujući povećanje besplatnih laboratorijskih testiranja i finansijsku podršku turističkoj industriji.
U Tokiju je danas evidentirano 11.511 novih infekcija korona virusom, što je duplo više od broja zaraženih pre nedelju dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar