U trendu

Japan: Prvi put više od 3.000 novozaraženih koronom

TOKIO – Prvi put broj novih slučajeva zaraženih korona virusom u Japanu premašio je 3.000, prenela je danas agencija Kjodo, pozivajući se na izvore japanske vlade.

Japan je uspeo da izbegne teške i bolne epidemijeske talase koji su zadesili druge zemlje kao što su Indija, SAD i Indonezija, međutim novi talas epidemije izazvan zaraznijim delta sojem virusa, stvara dodatni pritisak na bolnice u Tokiju, gradu domaćinu OI, prenosi Rojters.

Guverneri tri prefekture u neposrednoj blizini Tokija će, po svemu sudeći, zatražiti od vlade da proglasi vanredno stanje, prenose jutros lokalni mediji.

Mediji su u utorak preneli da su vlasti zatražile od bolnica da obezbede veći broj kreveta zbog ubrzanog širenja korona virusa.

I pored dobrih rezultata japanskih sportista, novi skok slučajeva koronavirusa može umanjiti entuzijazam Japanaca za Olimpijske igre, koje se inače odvijaju pod dosad nezabeleženim uslovima, uključujući i zabranu prisustva gledalaca na većini događaja.

Nagli porast broja obolelih u Tokiju mogao bi da bude problematičan i za premijera Japana Jošihida Sugu, kome je rejting pao na najniži nivo od stupanja na dužnost prošlog septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.