U trendu

Japan: Razvoj vakcine koja dozivotno štiti od kovida

TOKIO – Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu „iz snova“ koja pruža doživotnu zaštitu od smrtonosnog virusa, piše dnevnik „Japan Times“.

U Japanu već neko vrieme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od korona virusa, piše tokijski dnevnik.

U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni korona virus.

Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije korona virusa.

Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inokulacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.

Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar