U trendu

Japanski pevač Kornelijus dao ostavku na Olimpijadi

TOKIO – Japanski muzičar Keigo Ojamada, poznat kao Kornelijus, odlučio je da da ostavku sa mesta kompozitora Olimpijade nakon što se našao na udaru kritika zbog svojih ranijih intervjua u kojima je pričao kako je maltretirao školskog druga sa invaliditetom.

Kornelijus se našao na udaru kritika od kako je njegov intervju iz 1995. godine počeo da kruži po internetu poslednjih par nedelja, piše Rojters.

Iako su postupke Kornelijusa, koji je komponovao muziku za ceremoniju otvaranja Olimpijade, nazvali neprikladnim organizatori igara rekli su da neće ukloniti njegovu muziku sa ceremonije otvaranja uz objašnjenje da se Kornelijus izvinio i da žali zbog svojih postupaka.

Japanski šef kabineta sekretaijata, Katsunobu Kato, rekao je da se nada da će se organizacioni odbor pozabaviti sa ovim pitanjem na odgovarajući način.

Ovaj najnoviji skandal nije prvi koji je poljuljao Olimpijadu u Tokiju, koje će biti započete u petak nakon jednogodišnjeg odlaganja zbog pandemije korona virusa.

Bivši japanski premijer Ioširo Mori odstupio je u februaru sa mesta šefa organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju nakon što se desio na udaru kritika kod kuće i u inostranstvu, zbog izjave da „sastanci sa ženama obično dugo traju jer one previše govore“.

Kreativni direktor letnjih igara, Hiroši Sasaki, takođe je podneo ostavku u martu nakon što je otkrivno da je privatno predložio da haljinu čuvene komičarke i glumice Naomi Vatanabe, obuče svinja na ceremoniji otvaranja, rugajući se njenoj veličini.

Ceremonija otvaranja Olimpijskoh igara održaće se 23. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.