U trendu

Javni prevoz od danas za sve građane, GSP u Beogradu u punom obimu

U Beogradu se javni prevoz obnavlja od danas, a moći će da ga koriste svi građani, a ne samo zaposleni, uz sve postojeće karte kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju.

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Kriznog štaba kojim je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević istakao je da se javni prevoz u Beogradu obnavlja od ujutru u četiri sata, u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza.

Budući da javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Kriznog štaba.

Vasiljević je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, i drže socijalnu distancu.

„To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika“, rekao je Vasiljević.

Predsednik Aleksandar Vučić je juče zatražio od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se u GSP vozila može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene, kao i da prevoz funkcioniše kao pre vanrednog stanja.

Takođe je predložio i da se ukine plaćanje od 3.000 dinara po personalizovanoj kartici.

Tako će danas posle gotovo mesec i po dana, tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, gradski prevoz u Beogradu krenuti u punom obimu.

BG Voz od danas ponovo saobraća

Javno preduzeće Srbija Voz saopštilo je da će vozovi iz sistema BG:VOZ početi ponovo da saobraćaju od danas.

„Putnici su dužni da prilikom putovanja, a u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, obavezno koriste zaštitne maske i rukavice, drže bezbednu distancu i prate uputstva konduktera i obeležja u i na vozu“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će, ukoliko dođe do naknadnih promena u organizaciji saobraćaja vozova iz sistema BG:VOZ, putnici biti blagovremeno obavešteni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.