Jedan od najboljih fudbalskih sudija u LŠ uhapšen sa Tijanom Ajfon (foto)

Žandarmerija i kriminalistička policija Republike Srpske u saradnji sa kolegama iz Srbije i Slovenije izveli su opsežnu akciju „Kristal“ u kojoj je uhapšen i poznati svetski sudija, Slavko Vinčić.

Reč je o slovenačkom arbitru sa značkom UEFA koji je priveden sa još 36 lica u blizini Bjeljine, a među kojima je bila i srpska starleta Tijana Ajfon.

Fudbalski sudija bio je prisutan tokom velikog hapšenja u BiH, gde je policija zaplenila oružje i kokain, ali ističu da nije bio organizator, da je priveden kao svedok, kao i da je ubrzo pušten.

Vinčić je u domovini medijima priznao kako je bio na zabavi na kojoj se desila racija i da većinu ljudi tamo nije poznavao.

– Posle sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jedan ranč da proslavimo, i odazvali smo se pozivu. Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Posle policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gde sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, i nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim kući u Sloveniju, rekao je Vinčić u telefonskom razgovoru za slovenački portal 24ur.com.

Kako je Mariborčanin rekao, sve što sada traži je razumevanje porodice da ne interpretira situaciju kao što se to plasira u medijima.

Slovenački arbitar je do prekida ove sezone zbog korona virusa sudio tri utakmice u Ligi šampiona: Genk – Liverpul, Mančester siti – Šahtjor i Briž – Galatasaraj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.