Jeremić: Vučićeva poseta Parizu dobra za Francusku, veoma loša za Srbiju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj bila „dobra za Francusku i Vučića, ali veoma loša za Srbiju i interese njenih gradjana“, saopšteno je iz Narodne stranke.

Jeremić je za televiziju Nova S izjavio da je „strateški cilj Francuske zaustaviti evropske integracije zapadnog Balkana dok EU ne sprovede reformu svog unutrašnjeg ustrojstva, a što će trajati godinama, u najboljem slučaju“.

„Niko to ne može efikasnije od Vučića, i zbog toga i te kako ima smisla za Pariz podržati ga da učvrsti svoju vlast. Ako se pritom mogu obezbediti i stotine miliona evra profita za francuske firme na račun gradjana Srbije – tim bolje. Ni to niko ne može bolje od Vučića“, rekao je Jeremić.

Upitan zašto je Vučić usred pandemije otišao lično u Francusku, Jeremić je odgovorio da „kada se komunicira onlajn, ne može se obaviti poverljiv razgovor“.

Jeremić, koji je i biviši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je medjunarodna diplomatija medju oblastima koje su doživele najveći udarac zbog pandemije korona virusa, uz avio-saobraćaj i turizam.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.