U trendu

JL: Milanović i Plenković idilično započeli kohabitaciju

ZAGREB – Prvi put zajedno od inauguracije predsednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković, našli su se na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvanoj zbog potencijalnog novog velikog migrantskog talasa i mogućih implikacija od širenja koronavirusa.

Neimenovani učesnici tog sastanka su za zagrebački Jutarnji list rekli da je sastanak prošao u “vrlo konstruktivnoj atmosferi” i “bez ikakvih trzavica između Plenkovića i Milanovića”.

Jedan ministar vladajućeg HDZ je, piše list, jako nahvalio novog predsednika države zbog njegove “izuzetne profesionalnosti i korektnosti”.

„Plenković i Milanović se uvažavaju, drže se striktno svojih ustavnih ovlašćenja. Otkako je Milanović postao predsednik, ja nisam primetio baš nikakav problem u njihovom odnosu. Zasad je izuzetno korektan prema vladi; ni na koji se način ne petlja u međustranačke odnose, kao ni u proces unutarstranačkih izbora u HDZ“, rekao je izvor lista.

Zagrebački dnevnik konstatuje da je najavljena „tvrda kohabitacija“ započela idilično i pohvalama pojadinaca i HDZ na Milanovićev račun.

List smatra da je tome doprineo sam Milanović “korekcijom” nekih važnih stavova, koji su sada vrlo slični ili identični stavovima Andreja Plenkovića, odnosno vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar