Jordan: novinar uhapšen zbog teksta o vakcinisanju visokih zv

AMAN – U Jordanu je uhapšen novinar zbog teksta u kojem navodi da je vakcina protiv korona virusa stigla u zemlju i da su je zvaničnici već primili, iako su zvanične potvrde da vakcina stiže najranije krajem januara, piše na osnovu izvora iz pravosudnih instucija te zemlje, britanski Gardijan.

„Državni tužilac je naložio u četvrtak hapšenje novinara Džamala Hadada, urednika novinskog portala ‘Al-Wakaai’, zbog pisanja da su vladini službenici vakcinisani protiv korona virusa“, rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

On je naveo i da je Hadad optužen za „ugrožavanje javne bezbednosti i izazivanje pobune i javnog nereda“ i trebalo bi da bude zadržan 15 dana dok čeka suđenje.

„Al-Wakaai“ je u utorak objavio članak pod naslovom „A šta je sa ljudima? Da li je Fajzer vakcina stigla u tajnosti i da li su visoki zvaničnici jordanske vlade vakcinisani?“

Jordan je sredinom decembra objavio da je odobrio hitnu upotrebu vakcine protiv korona virusa Fajzer i Biontek, a zvaničnik ministarstva zdravlja rekao je u sredu da će vakcina stići krajem januara ili početkom februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.