U trendu

Još dva savetnika ministra prosvete zaražena virusom korona

Još dva savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića zaražena su virusom korona, saznaje Blic. Obojica su smeštena u Dnevnu bolnicu na Beogradskom sajmu i imaju lakšu kliničku sliku.
Kako za Blic kaže ministar Šarčević, dvojica savetnika zaraženi su van ministarstva.

„Jednom od njih je virus prenet kod zubara, dok je drugom prenela supruga. Oni koji su bili u kontaktu sa njima su u izolaciji. Na Sajmu su, imaju lakšu kliničku sliku i dobro se drže. Čak i rade odatle, ne odustaju“, kaže Šarčević.

Virus korona registrovan je pre nekoliko dana kod još trojice savetnika u Ministarstvu prosvete – Aleksandra Pajića, Miloša Blagojevića i Radovana Živkovića.

Šarčević je ranije objasnio da Pajić, koji inače živi u Šapcu, smešten u KBC „Dr Dragiša Mišović“ i da je stabilno, iako ima težu kliničku sliku, dok su Blagojević i Živković sa lakšim simptomima.

„Njih trojica su 26. marta imala zajednički radni sastanak i verovatno su bili nesmotreni i nisu držali distancu. Analizirali smo celokupnu situaciju, sve njihove kontakte i utvrdili da niko od zaposlenih u Ministarstvu nije nakon toga sa njima bio u komunikaciji. Sva trojica se posle pomentug sastanka nisu pojavljivala u Ministarstvu. Oni su sada dobro“, istakao je Šarčević.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.