U trendu

Još dve osobe zaražene korona virusom u Srbiji

Koronavirusom u Srbiji zaražene su dve devojke koje su prethodno bile u kontaktu sa zaraženom osobom, koja je trenutno u inostranstvu, saznaje Tanjug.
One su smeštene u Beogradu na Infektivnoj klinici.

U Srbiji su potvrđena ukupno četiri slučaja zaraženih koronavirusom.

Prvi zaraženi je 43-godišnji muškarac iz Bačke Topole, dok je drugi zaraženi kineski državljanin koji radi u Beogradu.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 108 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od sinoć u 18 sati do jutros u 8 časova testirani su uzorci pet osoba od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi korona virus.

Kineski državljanin nije u teškom stanju
Kineski državljanin koji je zaražen novim korona virusom i koji je smešten na Infektivnoj klinici nije u teškom zdravstvenom stanju, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je za Tanjug naveo da je zaraženi živi u Beogradu i radi u kineskoj firmi koja se bavi mobilnom telefonijom i da je juče smešten na Infektivnu kliniku zbog upale pluća.

„Verovatno se nije zarazio kod nas, već sa strane, ali to mora da se istraži, moraju da se utvrde svi njegovi kontakti, gde se kretao, tako da težak posao čeka epidemiologe“, naveo je Tiodorović.
On pretpostavlja da će se danas oglasiti i zvaničnici i da će biti zabranjeni dolasci ljudi iz Italije, Švajcarske, Kine, Južne Koreje i Irana.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.