Jutarnji: Moguće ograničavanje rada kafića do 22 sata

ZAGREB 6. jauara (Tanjug) – Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hrvatskoj bi mogle biti uvedene strože mere za sprečavanje širenja korona virusa, koje bi bile primenjene u celoj zemlji.

Kao jedna od tih mera se pominje ograničavanje rada kafića do 22 sata i ukidanja okupljanja s većim brojem učesnika, piše zagrebački Jutarnji list.

Nove mere je juče najavio premijer Andrej Plenković, koji je na sednici vlade zadužio Nacionalni štab da razmotri najnoviju epidemiološku situaciju.

Uprkos velikim brojevima, neki veruju da je “omikron izlaz iz pandemije kroz kolektivni imunitet” pa strože epidemiološke mere nisu nužne, s čime se ne slaže struka, kako ona naučna, tako ni epidemiološka!

U Splitsko-dalmatinskoj županiji broj zaraženih među testiranima već je prešao 60 posto, a kapaciteti za testiranje su postali premali.

Eventualne nove mere primenjivaće se na celu zemlju, piše list.

Hrvatska je juče imala najviše novozaraženih od početka pandemije, više od 8.500, a isto je i danas kada, prema još uvek nezvaničnim informacijama, broj novozaraženih prelazi 9.000.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar