U trendu

Jutarnji: Obecanja ludom radovanja

ZAGREB – Poslednjeg dana izborne kampanje za lokalne izbore u Hrvatskoj u nedelju, kandidati za najviše lokalne funkcije uputili su poslednje poruke građanima, koje su u delu javnosti protumačene kao „obećanje ludom radovanje“.

Kandidati su obećavali da će Zagreb dobiti metro ili, pak, fabriku za proizvodnju vakcina protiv korona virusa, a zagrebački Jutarnji list izdvojio je neke od tih, kako ih naziva, bisera.

HDZ-ov kandidat u Zagrebu Davor Filipović obećao je fabriku vakcina protiv korona virusa u kojoj bi se radile i vakcine protiv karcinoma. „Fabriku vakcina sagradiću za manje od godinu dana“, najavio je Filipović.

Tomislav Tomašević (Možemo) najavio je gradnju metroa u Zagrebu i istakao da se početak može realizovati u prvom mandatu nakon što se naprave studije izvedivosti i prijavi za novac iz fondova EU.

„Želim stvari da rešavam dugoročno, bez obzira na to što će možda na kraju podzemnu željeznicu otvoriti neki treći ili četvrti gradonačelnik“, rekao je Tomašević.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić u svoj je program uvrstio gradnju stadiona Pampas. Iako je objasnio da je to privatna investicija s kojom Grad Osijek nema nikakve veze, iz nekog nepoznatog razloga i to je dio njegova programa.

Gradonačelnički kandidat Mosta Berislav Mlinarević najavljuje nove avionske linije na aerodromu Osijek, iako Grad Osijek u toj većinski državnoj firmi ima samo 25 posto udela, što znači da nema nikakav uticaj.

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro najavio je besplatne vrtiće u Zagrebu. „Garantujem vam da će Zagreb od jeseni imati besplatne vrtiće“, poručio je.

U Splitu su u ovoj kampanji bila aktuelna obećanja mostova, tunela… Tako je Vice Mihanović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, obećao most između Splita i Kaštela i tunel kroz Kozjak, a Željko Kerum (HGS) obećao je gradnju tunela od Istočne obale do Poljičke, preneo je Jutarnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.