Južna Koreja: Treći talas korone smo zaustavili

SEUL – Južnokorejski zdravstveni zvaničnici su rekli danas da je treći talas korona virusa zaustavljen, pošto je zabeležen najmanji broj inficiranih osoba u prethodne četiri nedelje, uz pomoć restriktivnih mera tokom novogodišnjeg praznika.

Broj obolelih u subotu bio je 657, što je pad u odnosu na petak kada je bilo 824 obolelih, a ukupan broj inficiranih korona virusom od početka pandemije je 63.244, uz 962 preminulih, pokazuju podaci Korejske agencije za prevenciju i kontrolu bolesti (KDCA), preneo je Rojters.

„Najnoviji, treći talas kovida je pod kontrolom, kao rezultat velikog testiranja u poslednje vreme i pojačanih restriktivnih mera“, rekao je Son Jong-Rae, visoki zdravstveni zvaničnik Južne Koreje.

On je dodao da „najgori dani za zemlju izgleda prolaze“, iako je dodao da je prerano reći da je daleko od gotovog, uzimajući u obzir smanjeni broj testiranja zbog Nove godine i vikenda.

Vlada je juče odlučila da smanji broj ljudi koji mogu da se okupe na jednom mestu na četiri i to pravilo će važiti za celu zemlju do 17. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.