Kamiondžije ponovo mogu iz Britanije u Francusku, uz test

PARIZ – Francuske i strane kamiondžije mogu ponovo da uđu iz Velike Britanije u Francusku, pod uslovom da imaju negativan test na korona virus, ne stariji od 72 sata, saopštilo je u utorak francusko ministarstvo transporta.

U saopštenju se navodi da je dogovoreno da britanske vlasti obezbede objekte za testiranje vozača kako bi brzo mogli da dobiju rezultat, prenosi Rojters.

U slučaju da su pozitivni, vozači će morati da ostanu 10 dana u izolaciji u Velikoj Britaniji.

Prethodno je kancelarija francuskog premijera Žana Kasteksa saopštila da francuski građani i građani Evropske unije ponovo od ponoći mogu da uđu u Francusku iz Velike Britanije, pod uslovom da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da britanski državljani i državljani trećih zemalja koji imaju boravak u Francuskoj ili EU, takođe mogu da uđu u Francusku ako su u tranzitu, ali i njima je potreban negativan test na kovid-19.

Većina država sveta je zatvorila granice sa Velikom Britanijom prethodnih dana nakon što je otkriven novi, mnogo zarazniji soj korona virusa u Londonu, istočnoj i jugoistočnoj Engleskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.