U trendu

Kanton Sarajevo pooštrio epidemiološke mere

SARAJEVO – Zbog pogoršanja epidemiološke situacija izazvane korona virusom Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo izdao je novu naredbu sa pooštrem merma za sprečvanje širenja zaraze među kojima je i zabrana svih javnih okupljanja u grupama sa više od 30 osoba.

Zabranjuje se organizacija za sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smeštaj, ishranu i piće.

Propisano nošenje maski je obavezno u zatvorenom i otvorenom prostoru, osim određenih izužetka, ka i pridržavanje strogo svih epidemioloških mera u pogledu fizičke distance, higijene i provetravanja prostorija.

Pravnim licima je naložena organizacija radnog vremena u periodu od 5 do 22 sata u svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, priređivačima igara na sreću i svim tržnim centrima.

Pravnim subjektima je naloženo da organizuju rad od kuće gde god je to moguće.

Kada je reč o verskim obredima, dozvoljena su okupljanja na sahranama do najviše 25 osoba, uz zabranu da se saućešće ožalošćenim izražava bliskim kontaktom.

Preporuka je da se verski obredi kad god je to moguće prenose putem radio, tv programa ili na drugi način, prenelis sarajevski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.