U trendu

Kao svakog ponedeljka manje novozarazenih u regionu

BEOGRAD – Kao što je uobičajeno ponedeljkom u zemljama regiona je registrovan manji broj novozaraženih korona virusom, budući da je nedeljom i manji broj testiranih.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 18 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 od 1.543 testirana uzorka. Broj aktivnih je sada 685. Prijavljena su dva preminula pacijenta. Zaključno sa 18. julom u Hrvatskoj je vakcinisan 39.2 odsto ukupnog stanovništva, odnosno 47.1 odsto odraslog stanovništva.

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 sata testirana su 734 uzorka, a zaraza koronavirusom potvrđena je kod dve osobe. Preminula je jedna osoba koja je ranije bila zaražena korona virusom.

Samo u FBiH testirano je 627 uzoraka od kojih su dva pozitivna na korona virus. smrtnih slučajeva nije bilo. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.535.

U Republici Srpskoj je testirano 56 laboratorijskih uzoraka, od kojih nijedan nije bio zaražen korona virusom. Prijavljen je jedan smrtni slučaj.

U Brčko distriktu testirana su 53 uzorka, a nije bilo zaraženih osoba.

U Crnoj Gori je registrovano novih 28 slučajeva infekcije. Preminulih nije bilo. Udeo novoopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je 2,04 odsto.Vrednost 14-dnevne stope kumulativne incidencije je iznosila 56,17 odsto. Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid-19 infekcijom od početka pandemije je 1.623.Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 381.

U Severnoj Makedoniji registrovano je devet novih slučajeva zaraze od 1.973 testirana uzorka. Preminulih nije bilo. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 221.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.