U trendu

KBC Zemun: Vakcinacija zdravstvenih radnika trećom dozom

BEOGRAD – U KBC Zemun danas je organizovana vakcinacija zdravstvenih radnika trećom dozom vakcine protiv korona virusa.

Prema rečima direktora KBC Zemun dr Dragoša Stojanovića, danas će 110 zdravstvenih radnika primiti Fajzer vakcinu, 47 vakcinisaće se Sputnjikom V, a sutra će više od 40 radnika primiti kinesku vakcinu.

On je istakao da se u prethodnom periodu oko 200 zdravstvenih radnika prijavilo za dobijanje treće doze i da očekuje da se povratkom sa godišnjih odmora broj prijavljenih poveća.

Naveo je da što se tiče vakcinacije zdravstvenih radnika „nema dileme“ da će po povratku sa odmora i bolovanja, da bi nastavili sa radom morati da imaju potvrdu da su ili preležli koronu, da su revakcinisani ili da pokažu na uvid negativan PCR test.

„Moja poruka je da se vakcinišemo svi da ne bismo razboleli sebe, svoje kolege, ukućane i pacijente“, rekao je Stojanović.

Načelnik Poliklinike KBC Zemun Biljana Obradović Tomašević kaže da se odlučila za vakcinaciju trećom dozom jer je to neophodno da bi se pandemija zaustavila.

„Zamolila bih sve građane koji se nisu i vakcinisali da to učine, a mi se vakcinišemo i trećom dozom“, poručila je Tomašević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.