U trendu

Kina: Porast broja novozaraženih korona virusom

PEKING – U kineskom gradu Sianu potvrđen je porast broja novozaraženih korona virusom, a lokalne kompanije su smanjile poslovne aktivnosti, jer je već treći dan zaredom na snazi lokdaun u svim žarišnim zonama u Kini.

U Sianu, gradu na severozapadu Kine sa 13 miliona stanovnika, otkriveno je 75 slučajeva infekcije sa potvrđenim simptomima kovida-19, što je najveći dnevni broj novozaraženih u ovoj godini, navodi se u zvaničnim izveštajima, prenosi Rojters.

Iako je broj novozaraženih u Sianu daleko manji nego u drugim delovima sveta, gradske vlasti su uvele veoma oštre restriktivne mere u skladu sa preporukama vlade u Pekingu da se na lokalu u što kraćem roku zaustavi širenje virusa.

Stanovnicima je zabranjeno da napuštaju grad bez odobrenja poslodavaca ili lokalnih vlasti, a svako domaćinstvo sme da pošalje samo jednu osobu u kupovinu potrepština i to na svaka dva dana.

Prema važećim pravilima, ostali članovi porodice ne smeju da napuštaju mesto prebivališta osim ako imaju hitne i neodložne poslove ili aktivnosti koje je naložio i odobrio poslodavac ili lokalne vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar