KK Crvena zvezda: Na tribinama protiv Fenerbahčea 183 ljudi

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas, kako se navodi, u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija i senzacionalizma, da je utakmici 18. kola Evrolige sa Fenerbahčeom prisustvovalo tačno 183 ljudi.

Zvezda se oglasila nakon što su društvene mreže „preplavile“ fotografije navijača sa utakmice i gotovo identičnim pitanjem: Kako je to moguće usled rigoroznih mera zbog pandemije korona virusa?

„U tu brojku „gledalaca“ spadaju članovi uprave KK Crvena zvezda: Skupštine, predsedništva, Upravnog odbora ,članovi komisija i članovi sponzorskog pula kluba. Crvena zvezda podseća da je kapacitet hale „Aleksandar Nikolić“ 8.000 mesta, a prostom računicom na broj prisutnih dolazimo do „ispunjenosti“ kapaciteta od 2,29 posto?“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

U skladu sa svim merama zaštite od Covid-19, kao i pred svaku utakmicu, svakome ko je ulazio u halu po spisku, merena je temperatura i vršena je dezinfekcija ruku i nogu, navode sa Malog Kalemegdana.

„Svi prisutni su posedovali maske ili su im dodeljivane na ulasku u dvoranu. Konačno, pojedine slike uz zlonamerne komentare koji pokušavaju da iskoriste „slučaj“ koga nema u nekakve političke svrhe, neka „kite“ svoje profile tim slikama i prestanu da prave slučajeve tamo gde ih nema. Klub se neće više oglašavati ovim ovodom, i kao i do sada strogo će se pridržavati svih protokola u organizaciji evroligaških utakmica, a u skladu sa merama Republike Srbije“, zaključuju iz Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.