KK Crvena zvezda: Predlog „trenutnog plasmana“ neozbiljan

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će se kao društveno odgovoran klub povinovati odlukama nadležnih organa u slučaju koronavirusa i pozvao sve aktere takmičenja u kojima učestvuju da konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju.

„KK Crvena zvezda u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije i Evrolige oko svih zdravstvenih mera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igrača, stručnog štaba i zaposlenih, već i brojnih navijača koji prate mečeve našeg tima u Evroligi i ABA ligi. Kao društveno odgovoran klub, povinovaćemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze“, navodi se u saopštenju.

Kako ističu sa Malog Kalemegdana, očekuju da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u zemlji i regionu.

Takođe, bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, očekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta.

Iz Zvezde navode da to podrazumeva i umerene i na prvom mestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima.

„Bez namere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve predloge da se u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu ili takozvane „više sile“ trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim (taj predlog izneo predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, prim. aut), smatramo izuzetno neozbiljnim jer je Crvena zvezda mts kao jedini učesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmičenja pod neuporedivo većim opterećenjem u odnosu na ostale klubove“.

Zvezda podseća da je do ovog trenutka odigrala 10 i više utakmica u odnosu na ostale učesnike takmičenja koji će nastupiti u završnici ABA lige, često i u novom režimu „duplog programa“ Evrolige u kome su neretko igrali i po pet utakmica u razmaku od 10 dana.

„Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmičenja kada je taj princip poslednji put primenjen, su neuporediva takmičenja kao i opterećenja ekipa, igrača i logistike klubova. Zato očekujemo pametne i konstruktivne predloge kako bi na bilo koji način rešili pitanje pobednika u takmičenjima koja nam predstoje (ukoliko okolnosti to budu dozvolile) isključivo na terenu i kako je predviđeno u doigravanjima, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmičenja, jer u ovoj situaciji za to nije ni vreme ni mesto“, poručuju iz redova aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.