Kočarjan otkazao posetu Moskvi jer je pozitivan na koronu

JEREVAN – Bivši predsednik Jermenije Robert Kočarjan otkazao je posetu Moskvi radi konsultacija o situaciji oko Nagorno-Karabaha, nakon što je testiran pozitivno na korona virus, saopštila je danas njegova kancelarija.

Kako se navodi, Kočarjan je planirao posetu Moskvi u narednim danima i testiran je na korona virus što je obavezno za ulazak u Rusiju, prenosi Tas s.

Dodaje se da je pozitivan rezultat bio potpuno neočekivan, s obzirom na to da nije imao simptome.

U saopštenju se navodi da je inicijativa za posetu Kočarjana Moskvi došla od bivših predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah Arkadija Gukasjana i Bako Sahakjana.

Ističe se da je nakon njihovog sastana sa jermenskim premijerom Nikolom Pašanjanom sud odobrio da Kočarjan napusti zemlju, pod uslovom da se vrati do 7. novembra i ponovo preda pasoš.

„Kočarjan je u samoizolaciji, ali i dalje čini sve što je u njegovoj moći da zaustavi rat u Nagorno-Karabahu“, stoji u saopštenju.

Kočarjan je bio predsednik Jermenije od 1998. do 2008. i premijer te zemlje od 1997. do 1998. godine.

Prethodno je bio predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah od 1994. do 1997.

On je optužen za rušenje ustavnog poretka nakon predsedničkih izbora u Jermeniji 2008. godine, a u junu je pušten iz zatvora uz kauciju od četiri miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.