Kon reagovao na Đokovićev stav o vakcini: Majstore, izbegavaj odgovore

Epidemiolog i član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa Predrag Kon reagovao je na stav najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića protiv vakcinisanja.

„Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacije za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi s vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj“, objavio je Kon na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Đoković je juče izneo negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv koronavirusa kao uslov da se nastupa na teniskim turnirima.

„Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ukoliko to bude pravilo i zakon, šta će onda biti? Treba da odlučim hoću li ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku, ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, augustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo, odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu koje još nema“, rekao je Đoković u razgovoru sa ostalim srpskim teniserima tokom lajva na Fejsbuku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.