Kon: Svi koji se bore protiv epidemije su u borbi za odbranu otadžbine

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da odlikovanje Karadjordjeve zvede prvog reda, koje je dobio povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, za njega predstavlja „čast i ogromnu odgovornost“, kao i da ga posvećuje svojoj porodici.

Kon, koji se obratio u ime svih koji su odlikovani zbog učešća u borbi protiv epidemije korona virusa, rekao je da su danas samo pročitana imena odlikovanih a da će uručenje biti posebno organizovano u boljim uslovima.

Kon je rekao da su medju odlikovanima i zdravstveni radnici i oni koji to nisu, ali su pomagali u borbi protiv epidemije, kao i da je posthumno odlikovano 12 lekara i jedna medicinska sestra koji su život izgubili u borbi protiv kovid-19.

„U vreme kada je pandemija u velikom naletu u našoj zemlji svima koji brane živote naših gradjana treba da zahvalimo. Svi oni su u borbi za odbranu naše otadžbine tako što brinu o oboleleima“, kazao je Kon.

On je rekao da je istorijski danas Dan primirja kojim je završen Prvi svetski rat, da simbolički ovo nije dan slavlja ali je vreme časti i vreme da se situacija preokrene u borbi protiv korona virusa.

Zbog mera protiv epidemije, objavljivanju imena odlikovanih povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu u predsedništvu su bili prisutni još samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, dok su se neki od dobitnika priznanja obratili video porukama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.