U trendu

Konkurs „Život u Srbiji u doba korone“ otvoren do 31. 12.

BEOGRAD – Foto-konkurs „Život u Srbiji u doba korone, koji je početkom 2020. godine raspisao Istorijski muzej Srbije, otvoren je do 31. decembra.

Po rečima predstavnika Muzeja, konkurs je pokrenut u želji da se dokumentuju novonastale okolnosti izazvane koronavirusom (izolacija, život pod maskama i drugim epidemiološkim merama).

Kolekcija fotografija iz različitih krajeva Srbije,nastalih od početka pandemije, ostaće sačuvana kao “autentično svedočanstvo o vremenu kroz koje kao društvo prolazimo već dve godine. “

Konkurs “Život u Srbiji u doba korone” predstavlja početak formiranja Zbirke digitalne fotografije Istorijskog muzeja Srbije, koja će biti dopunjavana fotografijama koje značajem i dokumentarnošću zavređuju da ostanu sačuvane u našem kolektivnom sećanju“, navode predstavnici Istorijskog muzeja Srbije.

Kustosi će tokom januara 2022. godine napraviti izbor fotografija koje će se trajno čuvati u ovoj instituciji, a nakon toga će autorima odabranih fotografija biti svečano uručene godišnje karte za posete izložbama u Istorijskom muzeju Srbije i Konaku kneza Miloša u Topčideru, kao i druge vredne nagrade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar