U trendu

Konte: Spremni smo da dalje intervenišemo, mere nisu dovoljne

RIM – Italijanska vlada je spremna da ponovi interveniše, s obzirom na to da dosadašnje mere nisu dovoljne da podrže preduzeća i domaćinstva pogođena epidemijom korona virusa, izjavio je danas premijer Italije Đuzepe Konte.

„Dosadašnje mere nisu dovoljne. Šteta izazvana krona virusom biće ozbiljna i široka. Potreban nam je pravi plan rekonstrukcije“, rekao je Konte u intervjuu za Korijere de la sera.

Ističući da posle korona virusa ništa neće biti kao pre, on je kazao da moraju da se preprave pravila trgovine i slobodnog tržišta, prenosi Rojters.

Vlada je ranije saopštila da će ekonomska podrška iznositi 25 milijardi evra, a očekuje se da će na današnjoj sednici biti odobrene nove mere za podršku preduzećima i porodicama.

„Odgovorićemo propisima kojima će našoj ekonomiji biti omogućeno da se suoče sa cenom vanrednog stanja. Spremni smo da, kao je neophodno,ponovo intervenišemo da bismo ponovo pokrenuli zemlju“, naveo je Konte.

Dodao je da su neophodne dalje zabrane, ali da je važno da se postojeće striktno poštuju.

„Naučnici kažu da epidemije još nije dostigla vrh, pa će ove nedelje biri najrizičnije i potreban je maksimalan oprez“, rekao je Konte i objasnio da će rezultati restrikcija biti vidljivi u narednih nekoliko nedelja.

Italija je druga najugoroženija zemlja u svetu posle Kine u kojoj se virus pojavio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar