U trendu

Korona je mnoge bacila na kolena, ali u ovom biznisu posao cveta

Premda se mnoge žene tokom karantina neće šminkati ili će zapustiti frizuru, neke će otići u drugu krajnost. Otkako je počela pandemija, u Nemačkoj cveta posao estetskim hirurzima.

Raste broj neinvazivnih i manje invazivnih zahvata, posebno kada je u pitanju botoks i hijaluronska kiselina koja se koristi kao dermalni filer.

“Blefaroplastika, odnosno podizanje kapaka u velikom je porastu u vreme pandemije koronavirusa”, rekao je jedan član Saveza nemačkih estetskih plastičnih hirurga (VDAePC). On smatra da je to zato što nošenje maski u javnosti dodatno ističe oči, prenosi Poslovni.hr.

Ali, nije blefaroplastika jedino na čemu hirurzi mogu zahvaliti maskama.

“Korekcija usana može kratkoročno uzrokovati modrice, crvenilo i oticanje, a sve se to može sakriti maskom”, rekao je isti izvor.

Žene i muškarci traže i liposukciju kako bi se rešili celulita koji se stvara zbog zastoja tečnosti u tkivu, zbog određenih karakteristika vezivnog tkiva, važnog uticaja hormona – estrogena, u pubertetu, kod trudnoće, nakon hormonskih terapija ili kontracepcije. Na celulit utiče i genetska predispozicija, a često ga ni sport ni dijete ne mogu eliminisati sa kože.

U ime lepote desetine hiljada pacijenata godišnje u Nemačkoj idu pod nož, a pandemija je samo ubrzala taj trend.

Po podacima VDAePC-a, koji predstavlja samo deo estetskih hirurga u Nemačkoj, godine 2019. obavljeno je 83 hiljada estetskih zahvata, a u 2020., za koju podaci još nisu u potpunosti prikupljeni, moglo bi da ih bude i 100 hiljada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.