Kraljica Elizabeta: „Božić težak kad izgubite najvoljenije“

LONDON – Britanska kraljica Elizabeta II obratila se tradicionalno danas javnosti božićnom porukom u kojoj je govorila o patnji zbog smrti supruga i istovremeno pozvala ljude da ovaj hrišćanski praznik proslave sa prijateljima i porodicom, uprkos nedaćama zbog pandemije korona virusa koja ne posustaje već dve godine.

„Iako je Božić vreme velike sreće i dobrog raspoloženja za mnoge, on može biti težak za one koji su izgubili svoje voljene. Ove godine naročito razumem zašto“, rekla je kraljica (95) u veoma ličnom govoru u kojem je odala počast princu Filipu (99) sa kojim je bila 73 godine u braku, a koji je preminuo u aprilu.

Ona je opisala princa Filipa kao svog voljenog i dodala da oseća njegovo prisustvo tokom praznika, prenosi AP.

Uprkos sopstvenom gubitku, kraljica je rekla da joj je porodica „izvor velike sreće“ dodavši da je ove godine dočekala rođenje četvoro praunučadi.

„Iako kovid znači da ne možemo da slavimo baš onako kako bismo želeli, i dalje možemo da uživamo u mnogim radosnim običajima, bilo da pevamo, kitimo jelku, poklanjamo ili primamo darove ili gledamo omiljeni film čiji kraj već znamo“, rekla je kraljica.

Ona je takođe govorila i o predstojećem jubileju naredne godine kada će obeležiti 70 godina provedenih na tronu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar