U trendu

Kremlev: Svet očekuje praznik boksa u BG

BEOGRAD – Predsednik Međunarodne bokserkse federacije (AIBA) Umar Kremlev rekao je da čitav svet očekuje praznik boksa i da se svi aktivno pripremaju za Svetsko prvenstvo u Beogradu.

„Drago mi je što sam u Srbiji i pozdravljam srpski narod, s obzirom da je Srbija ove godine postala prestonica svetskog boksa. Čitav svet očekuje ovaj praznik boksa i svi se aktivno pripremamo za to“, rekao je Kremlev novinarima u Beogradu.

Kremlev je bio gost Beograda, gde je prisustvovao sednici lokalnog organizacionog komiteta za organizaciju Svetskog prvenstva, koje će se održati u Beogradu od 24. oktobra do 4. novembra.

„Doputovao sam ovde za vikend, pripreme su veoma aktivne. Došao sam da rešim pitanja koja moram da usaglasim i mislim da će to doprineti da se SP održi na najvišem nivou“, rekao je on.

Prvi čovek AIBA rekao je da zadovoljan kako teku pripreme za predstojeći događaj.

„Sve je na vrlo visokom nivou, pre svega podrška Vlade i organizacionog komiteta. Ja sam ovde sa bismo dodatno preuzeli mere za ubrzavanje priprema, pošto ima segmenata u kojima se kasni, ali sam zaista zadovoljan. Ubrzaćemo pripreme i sve će biti na visokom nivou“, poručio je.

„Pored bokserskih šampiona, ovde će biti i zvezde iz oblasti filma i ostalih sfera i verujem da će ih u Srbiji dočekati na pravom nivou“, rekao je Kremlev.

On je dodao da bi oko 100 država trebalo da uzme učesće na SP, ali i da se zbog situacije sa korona virusom razgovara sa državama kako bi se stvorili uslovi za njihov dolazak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.