U trendu

Krivokapić sa Varhejijem o kovidu i evropskim integracijama

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas u Podgorici sa komesarom za proširenje i susedsku politiku EU Oliverom Varhejijem, kojem je preneo zahvalnost Crne Gore Evropskoj uniji na pomoći u borbi protiv pandemije korona virusa i posvećenost te zemlje pridruživanju Uniji.
Premijer Krivokapić zahvalio je EU na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori u borbi protiv COVID-19 i poručio da Crna Gora ostaje posvećena reformama na putu ka EU, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade Crne Gore.

„Evropske vrednosti treba da budu mera crnogorskog društva“, naglasio je Krivokapić.

Premijer je istakao da se Vlada zalaže da Crna Gora bude država socijalne pravde i građansko društvo, koje teži ekonomskoj stabilnosti i finansijskoj održivosti.

Evropski komesar za proširenje istakao je značaj nove metododlogije pregovora, poručivši da EU očekuje od Crne Gore napredak u oblasti vladavine prava, koja će, kako je naglasio, „biti u posebnom fokusu evropskih partnera“.

Na sastanku je pored zdravstvene situacije, razgovarano i o kineskom kreditu, kao i o tužilačkim zakonima.

Varheji je izrazio zahvalnost Vladi na preduzetim koracima i naporima, u cilju pribavljanja i usaglašavanja mišljenja sa Venecijanskom komisijom, navodi se u saopšstenju.

U Crnu Goru je stigao kontingent od 2.340 Pfizer-BioNTeć vakcina od ukupno 42.000, koje finansira Evropska unija i koje se dopremaju uz podršku Austrije, podsećaju iz Krivokapićevog kabineta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.