Krov nad glavom traži da vlasti u Subotici odmah otvore prihvatilište za beskućnike

Združena akcija „Krov nad glavom Subotica“ zatražila je danas od gradskih vlasti da odmah otvore prihvatilište za beskućnike u tom gradu.

Ova organizacija je saopštila da gradska vlast nije do sada odgovarala na njihov apel, osim što je član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja dao „skandaloznu i nedostojnu izjavu“ da gradske vlasti prate preporuke Zavoda za javno zdravlje i da je za otvaranje prihvatilišta uslov da dnevna temperatura bude sedam do deset stepeni u minusu, na nedeljnom nivou.

„On je činovnik koji je postavljen kako bi radio u interesu naših najugroženijih sugradjana. Pitamo gradske čelnike, šta je potrebno da se desi kako bi otvorili prihvatilište za beskućnike? Da li treba čekati da se neko od beskućnika u našem gradu smrzne“, navedeno je u saopštenju organizacije Krov nad glavom.

Krov nad glavom Subotica ocenila je da obezbedjivanje toplog mesta, hrane, vode i uslova za osnovnu higijenu, u zimskim mesecima bukvalno može spasiti život, i da to predstavlja osnovno ljudsko pravo naročito u kriznim situacijama kao što je epidemija korona virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.