U trendu

„Kustendorf Klasik“ 28 septembra u onlajn formatu

DRVENGRAD – Muzički festival „Kustendorf Klasik“ Emira Kusturice i „Gasprom njefta“ biće održan u onlajn formatu, 28. septembra, najavili su organizatori.

Bez obzira na pandemiju korona virusa, festivalska tradicija će biti nastavljena. Festival „Kustendorf Klasik“ promeniće ove godine format u „Kustendorf Concert“ koji će biti neobična sinteza svirke „all stars“ i mladih muzičara.

Naime, na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa „The No Smoking Orćestra“ izvešće svoje hitove.

Koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije koji će u do sada nikada čutim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, takođe svirati pesme „The No Smoking Orćestra“.

Uz Kusturicu i „The No Smoking Orćestra“, sviraće studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta).

Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

Od 2013. godine svakog leta se u organizaciji svetski poznatog reditelja Emira Kusturice uz podršku „Gasprom njefta“ u etnoselu Drvengrad održava festival ruske klasične muzike „Kustendorf Clašic“.

Mladi muzičari iz Srbije i Rusije se takmiče u veštini izvođenja ruske klasične muzike u dve starosne kategorije za glavnu nagradu festivala Zlatnu matrjošku.

Pored takmičenja, mladi talenti stiču neprocenjivo iskustvo učeći od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz celog sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.