U trendu

Lavrov poželeo Dodiku brz oporavak

MOSKVA – Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov poželeo je srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku brz oporavak i povratak redovnim obavezama „na dobrobit interesa dva bratska naroda“.

Lavrov je izrazio uverenje da će Dodik kao neko ko je odlučan, mudar i nepokolebljiv ubrzo uspeti da pobijedi infekciju korona virusa.

Ruski šef diplomatije je istakao da sa velikom pažnjom prati informacije o zdravstvenom stanju i hospitalizaciji srpskog člana Predsedništva BiH i izrazio zadovoljstvo činjenicom da terapija koju prima na Univezitetskom kliničkom centru Republike Srpske daja pozitivne rezultate i da se njegovo zdravlje popravlja.
Lavrov je rekao da, ukoliko bude potrebno, Rusija je spremna da pruži svaku vrstu pomoći u Dodikovom lečenju, prenosi Srna.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije još jednom je zahvalio Dodiku na srdačnom dočeku i tradicionalnom gostoprimstvu koji je priređen njemu i ruskoj delegaciji tokom nedavne posete Republici Srpskoj i BiH.

Lavrov je dodao da se intenzivno radi i na realizaciji dogovora postignutih prilikom posete ruske delegacije Srpskoj i BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.