Le Mer: Ko otvori restoran mimo zabrane gubi finansijku pomoć

PARIZ – Francuski ministar finansija Bruno Le Mer upozorio je vlasnike restorana da rizikuju da izgube finansijsku pomoc?hpruženu zbog krize sa korona virusom ,ako otvore svoje objekte i uslužuju kupce uprkos ograničenjima koja trenutno važe.

„Važeće mere su veoma ekonomski teške za restorane i deluju na njihov entuzijazam u vezi daljeg rada, ali to ni na koji način ne opravdava nepoštovanje pravila“, rekao je Le Mer za RTL radio, prenosi britanski Gardijan.

Upozorenje francuskog ministra usledilo je nakon protesta Stefana Turiloa, kuvara u istočnoj Francuskoj, koji je pozvao vlasnike da danas otvore vrata svojih restorana za „protestne obroke“, a nekoliko njegovih kolega i hiljade ljudi ga je podržalo, piše Gardijan.

U subotu je policija u Parizu saopštila da je u četvrtak i petak otkrila 24 restorana koja ilegalno rade i upozorila da će pojačati kontrolu.

Restoranima u Francuskoj je naloženo da se zatvore još 30. oktobra, sa malim izgledima da se uskoro vrate na normalno poslovnaje , navodi britanski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.