Logar upozorila na opasnu praksu namernog zaražavanja

LJUBLJANA – Epidemiolog i šef savetničke grupe za pandemiju Mateja Logar izjavila je danas da je primećeno da je sve više ljudi u Sloveniji koji žele da se namerno inficiraju korona virusom kako bi se lakše kretali i putovali, a zbog činjenice da se smatra da oni koji su preboleli virus imaju imunitet jednak onom koji se stiče vakcinacijom.

„Primećujemo trend povećanja broja onih koji žele što pre da se zaraze kako bi dobili potvrdu koja će im omogućiti lakša putovanja i prelaženje granica, što je opasna praksa koju nikako ne možemo da preporučimo, rekla je Logar na konferenciji za novinare, prenosi tv Slovenija.

Prema njenim rečima, zbog toga se i razmišlja o restrikcijama, odnosno promeni pravila za putovanja, ali i o tome da se oni koji su preboleli korona virus skinu sa liste izuzetaka od testiranja prilikom prelaska granice.

„O ovoj bolesti još ne znamo mnogo. Ona je nepredvidljiva i može imati trajne posledice. Ne znamo tačno kakve dugoročne posledice bolest ima posebno za mlađe pacijente“, rekla je Logar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.