U trendu

Los Anđeles vraća maske zbog povećanja broja zaraženih

LOS ANĐELES – Maske se vraćaju u Los Anđeles, gde se zdravstveni radnici bore sa alarmantnim porastom broja obolelih od vrlo zarazne delta varijante korona virusa.

Los Anđeles, u kojem živi 10 miliona ljudi, jedan je od nekoliko okruga u kojima vlasti poslednjih dana preporucuju ili nalažu nošenje maski, kao i druge mere protiv pandemije zbog povećanja broja zaraženih, prenosi Rojters.

Odeljenje za javno zdravlje Okruga Los Angeles zatražilo je nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima i preduzecima, bez obzira na to da li su građani vakcinisani ili ne.

Mera će stupiti na snagu u subotu minut pre ponoći, a usledila je nakon šest dana u kojima je zabeleženo više od 1.000 novih slučajeva COVID-19 u okrugu Los Anđeles.

Od srede je gotovo 400 kovid pacijenata hospitalizovano, što je 275 više nego prethodne sedmice, a tog dana devet osoba je preminulo od COVID-19.

U četvrtak je prijavljeno više od 1.500 novih slucajeva zaraze, pa je okrug postao mesto „znacajnog“ prenosa infekcije, prema kriterijumima Američkih centara za prevenciju bolesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.