U trendu

Madlenijanum odložio Velikog Getsbija

BEOGRAD – Iz Opere i teatra Madlenijanum danas je saopšteno da je „zbog mogućeg zaražavanja korona virusom dela ansambla“ premijera obnovljene predstave „Veliki Getsbi“ pomerena sa 19. januara na 26. januar.

Komad „Veliki Getsbi“ F. S. Ficdžeralda je u dramatizaciji Hrista Bojčeva i režiji Ane Radivojević Zdravković imao svoju premijeru u Madlenijanumu 2015. godine sa Ivanom Bosiljčićem u naslovnoj ulozi.

U obnovi Getsbija igra Branimir Trifunović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Ljubomir Bulajić, Tamara Aleksić, Miloš Timotijević, Milica Janketić, Milan Čučilović/Davor Perunović, Sofija Juričan, Borka Tomović/Danina Jeftić, Maja Lukić, Vladimir Tešović i Dunja Mihailović/Lena Cenić.
„Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića i prava melodramska muzika Janje Lončar su razlog zbog koga publika voli ovu predstavu i želi da je ponovo gleda na našem repertoaru“, saopštio je Madlenijanum.

Kako je istaknuto, „Veliki Getsbi“ će biti izveden 26. januara na Dan Madlenianuma, pošto je tog datuma 1999. godine na renoviranoj Velikoj sceni Zemunskog pozorišta održana prva premijera Kamerne opere Madlenijanum „Tajni brak“.

„Od tog trenutka Madlenijanum je promišljeno i strateški gradio svoj repertoar, pre svega muzičke orijentacije, otud je u nazivu ostalo Opera i teatar Madlenijanum, a onda dramski repertoar sa odabirom komada koji su aktuelni, atraktivni i autentični“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar