Majk Pens se vraća ranijem poslu, pokreće podkast na radiju

VAŠINGTON – Bivši američki potpredsednik Majk Pens objavio je da se nakon 22 godine vraća na radio gde će narednih meseci pokrenuti podkast.

Taj njegov podkast vodiće konzervativna omladinska organizacija Fondacija Mlada Amerika osnovana 60-ih godina prošlog veka, a Pens će im se pridružiti kao jedan od predavača u kampusu kad zbog pandemije korona virusa to bude bilo bezbedno, prenosi američki Politiko.

„Pens je bio odlučni branitelj individualnih sloboda, tradicionalnih vrednosti, slobodnog tržišta i ograničenih ovlašćenja vlade tokom svog služenja našoj zemlji. Sada, partnerstvom sa organizacijom nastavlja da privlači nova srca u konzervativne svrhe“, rekao je bivši guverner Viskonsina Skot Voker, koji predvodi ovu organizaciju u Virdžiniji.

On je dodao da će Pensova energija i entuzijazam za vrednosti bivšeg predsednika Ronalda Regana nastaviti da inspirišu novu generaciju mladih.

Pens je u četvrtak objavio da će se pridružiti Fondaciji nasleđa, jednoj drugoj konzervativnoj instituciji.

Pens (61) je pre ulaska u Kongres pre 20-ak godina radio na radiju, a to iskustvo je kasnije koristio za svoju političku kampanju.

Portparol Pensa izjavio je da će bivši potpredsednik biti fokusiran na konzervativna dostignuća u poslednje četiri godine i projektovanje tih dostignuća, a razmatra i objavljivanje knjige.

Pens, koji se nedavno vratio sa odmora na karipskom ostrvu Sent Kroa, živi trenutno u predgrađu Vašingtona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.