Masovna infekcija COVID 19 u korejskom zatvoru, 184 pozitivno

SEUL – Masovna infekcija korona virusom prijavljena je u glavnoj zatvorskoj ustanovi u Seulu, 184 zatvorenika je pozitivno, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja Južne Koreje.

Među 2.400 osoba, koliko trenutno boravi u pritvorskoj ustanovi Dongbu, 184 imalo je pozitivan test na COVID-19, od toga je jedan od zatvorskih službenika, saopštile su vlasti nakon što su u petak sprovele testiranje na virus svih zatvorenika i zaposlenih, prenosi Jonap.

Zatvorski službenici prebacuju nove zatvorenike u zatvorske jedinice nakon što ih dve nedelje izoluju kako bi proverili da li će pokazati simptome COVID-19. Međutim, zdravstvene vlasti sumnjaju da su asimptomatski pacijenti među novim zatvorenicima izazvali masovno izbijanje epidemije u zatvoru.

Zatvorska ustanova u Seulu Dongbu je mesto gde bivši predsednik Južne Koreje Li Mjang Bak, osuđen na 17 godina zatvora zbog pronevere i podmićivanja, služi zatvorsku kaznu i navodno je bio negativan na sprovedenom testiranju.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) prijavila je danas 1.053 novih slučajeva infekcije , što je rekordni četvrti dan zaredom sa više od 1.000 slučajeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.