U trendu

Masovni ubica iz San Hozea skladištio oružje u svojoj kući

Masovni ubica iz Kalifornije Semjuel Kesidi, koji je ubio devet svojih kolega u javnom saobraćajnom preduzeću u San Hozeu, skladištio je u svojoj kući oružje i 25.000 metaka.

Istražitelji su pronašli 12 pištolja, 32 automatske puške, kante benzina i Molotovljeve koktele u Kesidijevoj kući u San Hozeu, saopštila je policija, prenosi Glas Amerike.

Kesidi je isplanirao da svoju kuću zapali u isto vreme dok je na radnom mestu ubijao svoje kolege, pa je na šporet stavio hemikaliju koja je trebalo da se zagreje i zapali sve okolo, a pored šporeta su bili i meci, rečeno je iz policije.

Kesidi je počinio samoubistvo pošto je ubio devet svojih kolega, starosti od 29 do 63 godine, u javnom saobraćajnom preduzeću gde je radio 20 godina.

Motiv je i dalje nepoznat.

Iako su neki svedoci ubistva rekli da je Kesidi pucao na odredjene kolege, policija je saopštila da je „jasno da je Kesidi planirao da ubije što više ljudi“.

Napad u San Hozeu jedan je u nizu masovnih ubistava koja su sve češća u poslednje vreme u SAD, nakon zatvaranja uzrokovanog pandemijom korona virusa.

Od 2006. godine u SAD je registrovano 14 masovnih ubistava na radnim mestima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.