U trendu

Matić sa koleginicom iz Španije o saradnji u oblastima trgovine i turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić razgovarala je danas u Madridu sa ministarkom industrije, trgovine i turizma Španije Rejes Maroto Iljerom o odnosima i saradnji dve zemlje.

U razgovoru sa španskom ministarkom na marginama Medjunarodnog sajma turizma – FITUR u Madridu, Matić je konstatovala da postoji prostor za dalje unapredjenje saradnje po pitanju trgovine i turizma, saopštilo je ministarstvo.

Ona je upoznala špansku koleginicu sa mehanizmima priznavanja digitalnih sertifikata o vakcinaciji protiv korona virusa koje Srbija ima sa Grčkom i Madjarskom, kao i sa nekim državama izvan Evrope.

Izrazila je očekivanje da će se uskoro stvoriti mogućnost i za zaključivanje bilateralnog sporazuma sa Španijom koji bi trebalo da reguliše ovu materiju.

Španska ministarka Maroto Iljera je istakla da je oporavak mobilnosti od suštinske važnosti za evropski turizam, ukazavši na značaj koji fondovi iz programa oporavka „EU nove generacije“ imaju za revitalizaciju turističkog sektora, kao i na mere koje španska vlada sprovodi u skladu sa nacionalnim Planom oporavka, transformacije i otpornosti.

Iljera je potvrdila želju i spremnost Španije za dalje unapredjenje saradnje sa Srbijom u oblastima od uzajamnog interesa i prihvatila je poziv da poseti Srbiju i nastavi razgovor sa ministarkom Matić o konkretnoj saradnji u oblasti trgovine i turizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.