Mediji: Gore od pandemije – podeljenost u društvu

RIM – Italijanski dnevni list “Manifesto” kritikovao je danas političke snage tvrdeći da nisu uspele da ujedine zemlju pred zajednickim neprijateljem – korona virusom i ocenio da je zato podeljenost u društvu gora od pandemije.

List, koji je jasne leve orjentacije kritikuje koalicionu vladu premijera Đuzepea Kontea, koju čine stranke levog centra, za nedostatak snage da proglase totalni karantin, jer kako piše novina, nijedan pojedinac, a ni politička stranka ne želi da na sebe preuzme rizik takve odluke, pa se mere donose parcijalno, “na kašicicu”.

“Na ovaj način situacija će se samo pogoršavati, do stanja kada će biti neizbežno donošenje novih, drastičnijih mera i na duži rok”, piše list.

“Il Manifesto” oštro kittikuje i opoziciju, stranke desnog centra, koje su, tvrdi, bez obzira na situaciju, spremne da iskoriste svaku priliku, veliku ili malu, da napadnu većinu koja je na vlasti.

“Odbijanje opozicije da učestvuje u donošenju odluka vezanih za epidemiološku situaciju je dokaz takvog stava. Oni svoj zadatak vide u dolivanju ulja na vatru, iskorišćavanju posledica odluka vlade i eventulano da organizuju proteste na trgovima”, piše list.

“Il Manigfesto” kritikuje i naučnu zajednicu koja, tvrdi, nije imuna na političke pozive i koja je postala „teatar sukoba“, rata mišljenja i međusobnih optužbi, što samo umanjuje njen uticaj u očima građana, zaključuje list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.