U trendu

Mere u Republici Srpskoj produžene do 13. septembra

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske odlučio je danas da se sve postojeće mere u cilju suzbijanja korona virusa produže do 13. septembra.

„Štab je zadužio sve vaspitno – obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u RS, redovno obaveštavaju Ministarstvo prosvete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave predlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu“, navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Predlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih ođeljenja, prenose Nezavisne novine.

Između ostalog, i dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, te sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vreme od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.