Micotakis: Najbolja vakcina je ona najbrža

ATINA – Najbolja vakcina je ona koja je najbrža, izjavio je grčki premijer Kirijakos Micotakis, pozivajući ponovo građane da se prijave za imunizaciju tim putem.

U intervjuu za Alfa TV, Micotakis je rekao da je „vakcina apsolutno bezbedna, što je sada dokazano“ i poručio da će pitanje obavezne vakcinacije za medicinsko i zdravstveno osoblje biti rešeno na jesen.

Međutim, dodao je da će smernice biti jasne da „niko ne sme da otpusti zaposlenog“ zbog odbijanja nekih radnika da se vakcinišu, prenosi ANA.

Govoreći o grčkoj ekonomiji, rekao je da očekuje snažan oporavak nakon završetka pandemije korona virusa, poredeći to sa „krajem zajedničkog rata”.

Po pitanju grčko-turskih odnosa, nakon nedavne posete ministra spoljnih poslova Nikosa Dendiasa Turskoj, Micotakis je izjavio da će se sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom održati, ali da nije u mogućnosti da kaže kada.

Rekao je da sa Turskom traži „modus vivendi“ i da su razlike između dve zemlje postale razlike između EU i Turske, dok su i neslaganja i sporazumi sada kristalno jasni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.