Milatović: Granice CG nisu ostale otvorene zbog izbora u NK

PODGORICA – Nije tačno da su granice Crne Gore ostale otvorene zbog izbora u Nikšiću, izjavio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatoviić je u emisiji Boje jutra TV Vijesti kazao da kompletno zaključavanje pogađa mlađu, radno sposobnu populaciju što ima posledica na budućnost.

„Ovde nije problem samo medicinski, već ekonomski. Međugenracijski problem – veliki broj ljudi koji umiru od korone su stariji, njih treba zaštititi…. Kao što sam rekao, zaista je kompleksna situacija i odlučilo se da se ide u striktnije poštovanje mera. Nepoštovanje mera je na visokom nivou“, naveo je Milatović.

Crna Gora, ukazao je, oslonjena na zemlje regiona, turizam i uslužnu delatnost.

Pokušano je da se pospeši zimska sezona u čemu se delimično uspelo.

„Kad se kaže zatvaranje granica u EU tu se misli na zatvaranje spoljnih granica, ja te stvari ne bih upoređivao“, kazao je Milatović.

On je rekao da je situacija sa korona virusom teška, kako u medicinskom, tako i u ekonomskom dijelu.

Prema njegovim rečima, rezultati odluke donete prethodne sedmice biće vidljivije u narednom periodu.

Crna Gora je, prema njegovim rečima, na neki naučin u lokdaunu, a usled dodatnog zaključavanja, jedan deo privrede neće preživeti.

„Kad je u pitanju budžetska podrška, možemo trenutno da istrpimo. Naša privreda je poprilično iscrpljena. Naša ekonomska baza se smanjuje, nezaposlenost se povećava“, naglasio je Milatović.

Upozoriio je da je promena ponašanja i poštovanje mera ključno za dugoročno rešavanje problema.

Milatović se nada da će Crna Gora do 15. juna imati 75 odsto stanovništva koje je ili preležalo kovid, ili je vakcinisano što će, smatra, biti dobro za turizam.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.